top of page

RESTAURANGEN PÅ HÖRNET

FÖR BYGDEN

Vi värnar om vårt närområde och vill att alla ska gynnas av våra lokala resurser.

Vi ser till att du får en riktigt god måltid, lagad från grunden och med rätt näringsvärde, som gör att du kanske "glömmer" matlådan till imorgon.  

Linda och Kalle i köket

Kalle + Linda = Kali's 

Vi som driver Kali’s heter Kalle & Linda (så du som funderar på namnvalet har här fått en förklaring). Vi träffades 2016 och har sedan dess drömt om att starta en helt egen restaurang där vi sätter vår egen prägel. 

 

Kalle är uppvuxen på en lammgård på södra Gotland, så var inte förvånad om det dyker upp en och annan lammssmäcka på lunchmenyn. För honom har det varit ”vardag” att äta lokala råvaror, men han upptäckte ganska snart att det inte var lika självklart på fastlandet. Vi är dock båda två fast övertygade om att det är vår plikt som matlagare att värna om miljön, så vi försöker i så stor utsträckning det går att handla lokala råvaror och laga så hållbar mat som möjligt. Sen kan man fråga sig om det är annat än succé att ta vara på lokala resurser som gynnar fler i bygden? 

 

Linda med bakgrund inom friskvård har förutom att arbeta som personlig tränare även en utbildning som friskvårdskonsulent. För henne är det viktigt att maten vi äter är välbalanserad både vad gäller smak och näringsvärde. Känslan av att vara sådär ”skönt” mätt och att ha energi hela dagen är vi övertygade om kommer av näringsrik och färgglad mat. 

 

Hos oss kommer du hitta det vi ofta saknar när vi går ut och äter. Allt ifrån en klassisk frukosttallrik med gröt och kokt ägg till en färgstark skål med mycket smaker.

 

Välkommen in och ta del av vår värld!

RESTAURANGEN PÅ HÖRNET

"Restaurangen på hörnet" står inte bara för restaurangens läge rent geografiskt; det är även en hyllning till, och metafor för närheten till  lokala råvaror och genuina smaker i Roslagen. Vi strävar efter att på olika sätt inkorporera det nära och lokalproducerade i varje rätt vi serverar.

 

Hos oss är du välkommen att slå dig ner i det stora solrummet, 

likväl som längre in i lokalen i ett lugnare hörn.

När solen värmer finns även soldäcket utanför. 

Kalis restaurang inredning
bottom of page